Juridische contractvormen

 

Welke contractvorm bij welke periode van leegstand?

 

Juridische contractvormen

Vertrouwen is goed, maar goede afspraken maken werkt beter. Camelot werkt met waterdichte, juridisch getoetste contracten. Hierin zijn alle afspraken met de eigenaar, de bewoner en de werkzaamheden die Camelot verricht vastgelegd. U kunt ervan uit gaan dat wij altijd werken volgens de actuele wetgeving en dat alle beheersaspecten zoals verzekeringen, aansprakelijkheid en oplevering goed zijn geregeld. De te verwachten tijd dat uw pand leegstaat en de toekomstige bestemming bepalen welke contractvorm en beheersvorm voor uw project het meest geschikt is. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende contractvormen:

 

Bruikleenovereenkomst (antikraak)

Geschikt voor periodes vanaf drie maanden. De bruikleenovereenkomst is de basis van het traditionele leegstandbeheer en biedt de meeste flexibiliteit. U heeft altijd binnen 28 dagen na opzegging uw pand weer terug. Er zijn de afgelopen jaren verschillende varianten ontwikkeld, waarbij afspraken worden gemaakt over nutskosten, onderhoud en tarieven. Camelot zorgt er als enige partij in de markt voor dat alle opzichtrisico’s van medewerkers, gebruikers, leveranciers en passanten op uw project gedurende het beheer zijn gedekt.

 

Tijdelijke verhuur op basis van de leegstandwet

Staat uw pand naar verwachting langer dan 6 maanden leeg, dan komt tijdelijke verhuur op basis van de leegstandwet in beeld. Dit biedt u nog steeds behoorlijk veel flexibiliteit, omdat u de einddatum vooraf kunt vastleggen. Deze contracten zijn mogelijk voor 5, 7 of 10 jaar. Deze verruiming Crisis- en Herstelwet is per 1 juli 2013 ingetreden.

 

Tijdelijke verhuur BOG/ werkruimte

Geschikt voor bijvoorbeeld bedrijfspanden, waarbij Camelot delen of een geheel pand voor periodes vanaf drie maanden voor u verhuurt. Vaak groeien deze tijdelijke huurders door naar vaste huurcontracten voor langere periodes.

 

Tijdelijk huurcontract

Stel: u heeft 30.000 vierkante meter verouderd kantoorpand in het centrum van een studentenstad. Camelot kan met u afspraken maken over het huren van het gehele gebouw met als doel tijdelijke transformatie voor maximaal 10 jaar naar bijvoorbeeld studentenwoningen. 

 

Permanente huur

Steeds vaker kiezen eigenaren ervoor om het beheer van hun verhuurde vastgoed volledig uit te besteden aan Camelot. De organisatie door landelijke dekking altijd dichtbij en levert in grote projecten een aanspreekpunt, conciërge, service of eigen kantoor.