Waarom leegstandbeheer?

 

Al vanaf dag 1 van leegstand loopt uw vastgoed risico op kraak, vandalisme en verval. Met leegstandsbeheer beschermt u uw bezit. Bijvoorbeeld door tijdelijke bewoners of gebruikers te plaatsen. Hiermee gaat u schadeposten door bijvoorbeeld kraak, diefstal en verweer tegen. Een voordeel van plaatsing van bewoners en gebruikers is dat er reuring in een gebied ontstaat. De bewoners en gebruikers brengen leven in de brouwerij. Dit wordt door mensen in de directe omgeving van uw leegstaande pand erg gewaardeerd. 

Mocht tijdelijke bewoning niet mogelijk zijn, dan bieden wij een breed scala aan oplossingen om uw pand te beschermen. Zo kunt u beveiligingscamera’s inzetten of kiezen voor een bewakingsteam.

Hoe werkt leegstandsbeheer?

Komt uw pand leeg te staan dan proberen we het zo snel mogelijk op te vullen. Afhankelijk van het soort gebouw kunnen we tijdelijke bewoners plaatsen of een tijdelijke werkplek bieden aan zelfstandig ondernemers. Het zijn altijd flexibele mensen die op de hoogte zijn van het feit dat hun verblijfsduur onzeker is. Ze verblijven in uw pand op basis van een bruikleenovereenkomst. Dat houdt onder andere in dat er een wederzijdse opzegtermijn is van 28 dagen.

Dat is meteen een verschil met tijdelijke verhuur. Tijdelijke verhuur is voor een langere periode, minimaal een half jaar en maximaal vaak vijf tot tien jaar. Bij tijdelijke verhuur bepaalt u de huurprijs zelf en betalen de bewoners voor hun werkelijke verbruik aan energiekosten. Deze optie is dus zeer aantrekkelijk als het pand voor langere tijd leegstaat. Opzegtermijn is hierbij vaak drie maanden.

Is de opzegtermijn verstreken dan geven wij het beheer van het pand weer terug. U kunt ervan uitgaan dat wij het pand in dezelfde staat opleveren als waarin wij het in beheer genomen hebben. Vervolgens kunt u het dan gebruiken voor de uiteindelijke bestemming, bijvoorbeeld verkoop, verhuur, transformatie of renovatie/sloop. Leegstandsbeheer is voor u als pandeigenaar een mooie manier om uw gebouw te beschermen. Voor bewoners en gebruikers is dit een leuke kans om goedkoop op een bijzondere plek te wonen of te werken.