Tijdelijke opslagruimte

 

Als een ruimte in leegstaand vastgoed niet geschikt is voor bewoning of een werkplek kan het ingezet worden als tijdelijke opslag voor particulieren of bedrijven. Gebouwen hebben vaak onbenutte opslagruimtes zoals: zolders, kelders, garageboxen, parkeerplaatsen, fietsenkelders, souterrains, etc. die slimmer en effectiever kunnen worden ingezet.   

 

Tijdelijke opslagruimte voor particulieren en ondernemers

Er is veel vraag naar tijdelijke opslag. De trend van kleinschalig wonen – microliving, een volledig huishouden op een klein oppervlakte – is ingezet en juist deze mensen zijn vaak op zoek naar betaalbare opslag voor hun spullen. Ruimte is in elke levensfase benodigd, bij het starten van een eigen bedrijf, geboorte van een kind, scheiden, overlijden, samenwonen, verhuizen, een sabbatical, in het buitenland gaan studeren of als de woning of appartement tijdelijk wordt verhuurd. Vaak gaat het hier om de opslag van inboedel (meubels), inventaris, hobby artikelen of goederen met emotionele waarde zoals uit bijvoorbeeld een erfenis.

 

Toenemend tekort betaalbare opslagruimte

We zien dat door de groeiende self-storage markt er een toenemend tekort is aan betaalbare opslagruimtes. Door handig gebruik te maken van leegstaande ruimtes in bestaande objecten kunnen vastgoedeigenaren hier slim op inspelen.

 

Hogere opbrengsten leegstaand vastgoed

Tijdelijke opslag in leegstaand vastgoed biedt de eigenaar van het vastgoed extra rendement. Bovendien is er een goede match tussen de diversiteit in het aanbod van opslagruimtes, het tijdelijke karakter van leegstandbeheer en de korte opslagperiodes van de huurders.